Destilerija Aura
Proces proizvodnje
Proizvodnja u Destileriji Aura temelji se na potpuno prirodnom tijeku gdje se voće i drugo bilje macerira na sobnoj temperaturi šest mjeseci u baznoj rakiji, na taj način u njoj ostavljajući ono najbolje.
Kao bazu koju koristimo za maceraciju naših rakija i likera destiliramo tri vrste rakije: za biljne komovicu, a za voćne destilat jabuke ili kruške.
Branje bilja i voća
Fermentacija voća
Destiliranje
Maceracija
Gotov proizvod zapakiran i spreman za uživanje
„The Home of Istrian brandy“
- „The Home of Istrian brandy“ natpis je koji će vas dočekati na vratima naše obiteljske destilerije Aura u Buzetu.
Unutar debelih zidova nekadašnjeg vinskog podruma na više od 600 m² odvija se proizvodnja rakija, likera, gina i džemova. Osim proizvodnog dijela u kojem nastaju Aura proizvodi, tu je smješten i degustacijski, te prodajni prostor.
Stari vinski podrum
Zgrada je izgrađena davne 1907. godine, a mi smo što je više moguće sačuvali njen autentičan izgled, tako da se i danas unutar ovog podruma nalaze stare bačve zapremnine oko 11.000 litara, napravljene istovremeno kada i podrum destilerije. Te su se bačve slagale unutar samog prostora jer tako velike ne bi prošle kroz vrata.
Galerija slika destilerije Aura
Plodovi prirode
Najljepši dio naše proizvodnje započinje branjem bilja, a daleko najviše o tome znaju mama Aurelija i tata Radenko čija su prva dva slova imena "Aura" - pečat po kojem je destilerija prepoznatljiva. Oni vode brigu o kalendaru i stanju u prirodi i točno znaju kada je vrijeme za branje koje biljke. Naši berači kreću se čistim obroncima Ćićarije, divljim predjelima daleko od cesta i naseljenih mjesta, diljem naše Istre i otoka, ali i maminim i noninim vrtom u kojemu beremo mentu, ruže, te razne trave za naše rakije i likere.
Naši su džemovi poznati po posebnoj recepturi, a kuhamo ih od maslačka, kupina, malina, borovnica, smokava, šljiva, višnje, marelice te naranče i cimeta.
U proizvodnji gina koristimo cijeli niz začina specifičnih za naše podneblje, kao i glavni sastojak borovicu ubranu na obroncima Ćićarije.
mama Aurelija i tata Radenko
Posjet Destileriji Aura
Naši posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti cijelokupni proizvodni proces – od fermentacije voća, destilacije, maceracije voća, odležavanja rakija, pa do punjenja, etiketiranja i pakiranja.
Otvoreni smo za dolaske tijekom cijele godine, bilo da želite grupni ili individualni posjet i kušanje naših rakija, likera, gina, koktela s našim proizvodima, džemova i drugih delicija.
Aura arhiva u koju možete pohraniti svoje uspomene
Posebno zanimljiv dio u našoj destileriji je arhiva gdje posjetitelji mogu ostaviti svoju bocu na čuvanje do nekog ponovnog susreta na istome mijestu. Tako su u našoj arhivi već pohranjene mnoge lijepe priče i uspomene, godišnjice braka, rođenja djece, rođendani i razni drugi posebni trenuci.
Želite sudjelovati u destiliranju našeg gina Karbun?
Zajedno s našim tehnologom možete destilirati gin Karbun, doživjeti čitav proizvodni proces, saznati koje začine koristimo i kojim postupcima se koristimo da dobijemo što kvalitetniji destilat. Destiliranje nije samo pokazno, već po želji možete sudjelovati u rezanju citrusa koje koristimo, vaganju i pripremi ostalih začina i raznim drugim radnjama koje su potrebne. Nakon destiliranja, naravno slijedi i svima najdraži dio – degustiranje!
Preuzmite PDF