![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-intro-bg.jpg&w=1536&q=100)
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-intro-bg-mob.jpg&w=1536&q=100)
Destilerija Aura
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-intro-line.png&w=1536&q=100)
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-bg.png&w=1536&q=100)
Proces proizvodnje
Proizvodnja u Destileriji Aura temelji se na potpuno prirodnom tijeku gdje se voće i drugo bilje macerira na sobnoj temperaturi šest mjeseci u baznoj rakiji, na taj način u njoj ostavljajući ono najbolje.
Kao bazu koju koristimo za maceraciju naših rakija i likera destiliramo tri vrste rakije: za biljne komovicu, a za voćne destilat jabuke ili kruške.
Branje bilja i voća
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-1.png&w=1536&q=90)
Fermentacija voća
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-2.png&w=1536&q=90)
Destiliranje
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-3.png&w=1536&q=90)
Maceracija
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-4.png&w=1536&q=90)
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-4-2.png&w=1536&q=90)
Gotov proizvod zapakiran i spreman za uživanje
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-5.png&w=1536&q=90)
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fproduction-5-2.png&w=1536&q=90)
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fbrandy-1.png&w=1280&q=90)
„The Home of Istrian brandy“
- „The Home of Istrian brandy“ natpis je koji će vas dočekati na vratima naše obiteljske destilerije Aura u Buzetu.
Unutar debelih zidova nekadašnjeg vinskog podruma na više od 600 m² odvija se proizvodnja rakija, likera, gina i džemova. Osim proizvodnog dijela u kojem nastaju Aura proizvodi, tu je smješten i degustacijski, te prodajni prostor.
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Finterior-1.png&w=1536&q=90)
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Finterior-2.png&w=1536&q=90)
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Finterior-3.png&w=1536&q=100)
Stari vinski podrum
Zgrada je izgrađena davne 1907. godine, a mi smo što je više moguće sačuvali njen autentičan izgled, tako da se i danas unutar ovog podruma nalaze stare bačve zapremnine oko 11.000 litara, napravljene istovremeno kada i podrum destilerije. Te su se bačve slagale unutar samog prostora jer tako velike ne bi prošle kroz vrata.
Galerija slika destilerije Aura
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fmachine.png&w=1536&q=90)
Plodovi prirode
Najljepši dio naše proizvodnje započinje branjem bilja, a daleko najviše o tome znaju mama Aurelija i tata Radenko čija su prva dva slova imena "Aura" - pečat po kojem je destilerija prepoznatljiva. Oni vode brigu o kalendaru i stanju u prirodi i točno znaju kada je vrijeme za branje koje biljke. Naši berači kreću se čistim obroncima Ćićarije, divljim predjelima daleko od cesta i naseljenih mjesta, diljem naše Istre i otoka, ali i maminim i noninim vrtom u kojemu beremo mentu, ruže, te razne trave za naše rakije i likere.
Naši su džemovi poznati po posebnoj recepturi, a kuhamo ih od maslačka, kupina, malina, borovnica, smokava, šljiva, višnje, marelice te naranče i cimeta.
U proizvodnji gina koristimo cijeli niz začina specifičnih za naše podneblje, kao i glavni sastojak borovicu ubranu na obroncima Ćićarije.
![Family distillery Aura nature](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fnature-1.png&w=1536&q=90)
![Family distillery Aura nature](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fnature-2.png&w=1536&q=90)
![Family distillery Aura sticker](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fnature-3.png&w=1536&q=90)
mama Aurelija i tata Radenko
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-lemons.png&w=1536&q=90)
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-papers.png&w=1536&q=90)
Posjet Destileriji Aura
Naši posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti cijelokupni proizvodni proces – od fermentacije voća, destilacije, maceracije voća, odležavanja rakija, pa do punjenja, etiketiranja i pakiranja.
Otvoreni smo za dolaske tijekom cijele godine, bilo da želite grupni ili individualni posjet i kušanje naših rakija, likera, gina, koktela s našim proizvodima, džemova i drugih delicija.
![Family distillery Aura](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-archive.png&w=1280&q=90)
Aura arhiva u koju možete pohraniti svoje uspomene
Posebno zanimljiv dio u našoj destileriji je arhiva gdje posjetitelji mogu ostaviti svoju bocu na čuvanje do nekog ponovnog susreta na istome mijestu. Tako su u našoj arhivi već pohranjene mnoge lijepe priče i uspomene, godišnjice braka, rođenja djece, rođendani i razni drugi posebni trenuci.
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-berry.png&w=1536&q=90)
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-papers.png&w=1536&q=90)
Želite sudjelovati u destiliranju našeg gina Karbun?
Zajedno s našim tehnologom možete destilirati gin Karbun, doživjeti čitav proizvodni proces, saznati koje začine koristimo i kojim postupcima se koristimo da dobijemo što kvalitetniji destilat. Destiliranje nije samo pokazno, već po želji možete sudjelovati u rezanju citrusa koje koristimo, vaganju i pripremi ostalih začina i raznim drugim radnjama koje su potrebne. Nakon destiliranja, naravno slijedi i svima najdraži dio – degustiranje!
Preuzmite PDF![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-glass.png&w=1536&q=90)
![Illustration](/_vercel/image?url=%2Fimg%2Fnofollow%2Fdistillery%2Fdistillery-oranges.png&w=1536&q=90)